dimarts, 20 d’abril de 2010

El diari informació porta una noticia sobre el nostre col·legi

El 'Miguel de Cervantes' impulsa l'amor a la poesia entre les xiquetes i xiquets.
El Col•legi Miguel de Cervantes compta esta setmana amb un convidat molt especial. L'escriptor Federico Martín, que la passada setmana va delectar a grans i petits en el Blasco Ibáñez i que a final de setmana serà al Jaume Balmes, dedica els seus esforços "a apropar els llibres als nens, en animar-los a llegir, en oferir " el pa de l'ànima "", explica aquest creador de somnis que assegura que els petits han de tocar els llibres i manipular-los des del ventre matern. Martín insisteix que les escoles han de tenir llocs "amagats, temples laics on el llibre i els seus resultats siguin els protagonistes de l'espai".


Martín arriba a la reunió amb la seva maleta al coll plena de llibres, amb la seva gestualitat, amb la seva veu, amb els seus versos i, sobretot, amb el seu amor per les lletres. "Avui hem llegit, escoltat i cantat poemes de Machado perquè és el poeta d'abril i de la República. Ell, juntament amb Juan Ramón Jiménez i Unamuno, són els grans poetes de la modernitat i després vénen els altres".

L'objectiu d'aquest especialista en literatura infantil és intentar que d'una manera amena, sorprenent i accessible als més petits memoritzen versos "a través de tècniques presocràtiques que ja s'utilitzaven a Grècia quan els nens aprenien un poema cada dia per omplir el cos ".

Federico Martín oferirà demà dimecres una xerrada als pares, a partir de les 8 del vespre, sota el títol "A llegir es comença i s'acaba a casa", ja que l'escriptor considera que els progenitors són els autèntics responsables de l'acte lector . "Quan neix un nen el primer que haurien de fer els pares és portar-lo a l'ajuntament perquè li regalaren un llibre, portar al petit al centre de salut per comprovar el seu estat de salut i fer-lo soci de la biblioteca".

Martín, així mateix, presentarà el dijous a partir de les 20 hores a la biblioteca Pep Sempere la seua nova editorial anomenada “Los libros de la mora encantada" amb la qual es tracta de "recuperar" llibres memorables. La seva primera publicació serà "Cuenta que te cuento", de l'escriptora xilena María de la Luz Uribe i il•lustrat per Fernando Krahn.

El text i la fotografia són del diari Información http://www.diarioinformacion.com/elche/2010/04/20/miguel-cervantes-impulsa-amor-poesia-ninos/1000686.html